Friday, February 8, 2013

Menakluk Bandung

tajuk tak bleh blah...hmmm...kenangan cuti skolah ujung tahun lepas..





takkan ni aje gambo?? ni mcm menakluk hutan je ropanye...hahaha...nanti2 la aku citer pasal trip Bandung ni..lom ada mood nak berbelog...

Sunday, November 25, 2012

Hantaran Kahwin Ayong (Pink+Purple)

assalamualaikum... tak lama lagi wedding anak buah aku..kiranya cucu sulong mak n abah aku...so sempena perkahwinan Ayong aku diamanahkan oleh beliau (ceh ayat x bleh blah) untuk mendeco hantaran dia utk pihak lelaki...

 sebonar eh bukannya aku pandai benor bab2 hantaran ni...tapi ianya bermula semenjak aku bertunang tahun 2007 dulu..100% aku buat n design sendiri..mulanya mcm x caya je aku bleh buat kerja2 cam ni..mmg ramai yg x percaya punnn..sebabnye aku kan ganas..kui3.. semenjak tu aku minat n bersambung trus untuk hantaran kahwin abang, hantaran kahwin aku, hantaran kahwin adik aku n skrg anak buah aku...heheh..tapi semua ni bergantung kepada mood n jugak bajet..klu bajet gah kompem hasil pun gah...betull..tengok je ramai artis n vip punya hantaran simple2 aje..tapi sebabkan penuh dgn fresh flowers automatik hantaran tu jadi cantek kan?? cuba klu guna bunga plastik murah letak sekeliling pun tetap x cantek jugak...hehe..tu pandangan aku laa..

 ok enuff...biasanya aku suka hantaran simple tapi nmpk ekslusif (pada pandangan mata aku laaaa..org lain aku xtau)..aku x minat (dan xde bakat pun) untuk wat hantaran yang berbentuk2 bertema2 mcm org zmn dulu..contoh: buat keris daripada sejadah, buat kipas atau objek binatang daripada telekung, buat buah-buahan daripada tuala dan sebagainya...mmg aku x reti..huhuhu...lagi pun bukan ke dah out-dated? oppsss...


ini pic preparation barang2...agak kelam kabut sebab aku baru sedar wedding date dah dekat..sbb sblum tu aku sangat2 bz maklumle dah ujung tahun lagi banyak kerja kat skolah tu...pastu sementara nk tgu result upsr nak kena settelkan dokumen2 murid tahun 6 utk ke sekolah menengah..(aku adalah guru kelas bidan terjun...so mmg haru skit..)

 Yang bunga ni tengah berkira-kira nak design camne...bunga tu murah aje (ikut bajet pengantin)...so tambah dengan doily paper, reben pink+pepel (tema pengantin), dan bunga bulat2 (bunga kerrr?) daripada polistrin..nampak la meriah dan lain skit sbb efek doily paper tu..
set kemeja & seluar

masih lagi set kemeja & seluar
set buku berkaitan solat (menggantikan al-quran atau tafsir)..maklumla lebih senang nak handle
masih lagi buku ...
bekas cincin...cincin yg dlm pic ni abaikan..takkan le pihak pompuan bagi lelaki cincin emas ye tak? tu cincin akulah...
masih lagi bekas cincin...

yang ni pulak kain pasang utk baju melayu...warna biru nila kontra sungguh nak matchkan dengan pink+pepel...aku wat bentuk bunga rafflesia yg x bape rafflesia..jadi aku namakan dia Rafflesial...wahahahaa....
 hok ni plak kasut seport...aishh teringat aku zaman aku bertunang dulu aku nak hantaran kasut utk aku ialah kasut seport nike...mmg jadi bualan orang..ada aku kesah?? hahahah...


 3 pic atas ni set perfume...bersaiz comel dan ekonomi..hehehe..jadi banyak le aku meriahkan dengan munge-munge..


set wallet+belt+pen
Semua hantaran daripada pihak perempuan ialah 9 dulang termasuk sirih junjung (wajib) dan kek (manisan)...yang ni last minute nanti baru settlekan..sirih junjung aku masih x pandai..so nampaknye akak aku le yg kna buat...sebab sirih junjung ni last minute punya kerja...kalau tak jadik naya le aku...sebab apa?? sebab guna sirih yg sebenar n fresh flowers...lainlah klu org guna sirih plastik n bunga plastik..kalau x jadik pun boleh rearrange..kalau daun sirih n bunga hidup alamat hancur lerr..klu yang pelesu ko nak buat awal setahun pun xde hal ye tak?hehehe....

ok la bai...bai...bai..

Friday, November 23, 2012

Assalamualaikum!!!

waaaahh...wajib la bagi salam supaya jin2, syaiton, hantu jembalang semua bertempiaran lari...giler ahh...dah mcm rumah hantu dah blog aku ni..bertahun aku tinggalkan..walaupun hakikatnye hampir setiap hari (tipu) aku jengah blog ni..jengah sebab nak baca blog2 org lain yg aku link kan kat sini...huhuhu...

alaaa nama pun blog suka suki...bukannye aku cari makan dgn blog ni..lagi pun ni blog syok sendiri..ntah2 xde orang baca ponnn...hahaha (saiko ketawa sorang-sorang)...

sekarang aku tengah cuti sekolah ujung tahun....jadik banyak masa aku depan lektop n ngadap henpon..mungkin sampai satu tahap aku rasa nak muntah ngadap fesbuk..hinggalah skrg ni banyak pic album kat fb aku privatekan for my eyes only..hmmm ntahla xtau nak describe camne...


cuti skolah ni pegi bercuti ke mana??hmm..aku nak bercuti dgn hubby sangatlah tipis harapan..cuti dia dah abis...nasib baik ada kerja2  lain yang boleh mengisi masa aku time cuti ni...antaranya buat hantaran kahwin anak buah aku....design shawl sendiri utk majlis wedding tu...balik kampong pulak wedding anak sepupu..haha bosannye xtvt aku kan?

ok lah tu aje buat kali ni..pas ni nak buat pendinding pagar blog ni supaya xde hantu lagi...ngeh3...bai!


**jembalang ni pon dok boo kat blog ni agaknye...heheh..aku aku kesah??

Monday, April 11, 2011

info untuk dikongsi bersama; check this out!!
Things you didn't know about your Maybankard.
http://says.my/teacherumie/maybankard2-microsite

Monday, January 10, 2011

Ana Raffali??

Assalamualaikum........selamat pagi murid-murid....eishhh..poyo la..semangat kembali ke sekolah gamaknyer..

Humang aihh..lama benau tak menjengah blog yg tak semenggah ni...macam bau kepam pun ada..haha...
okaylah..tetiba datang mood nak meroyan kat sini..owh..what the ??..hallloo cikgu guna la bahasa yang sopan sikit okeh? hmm..sebenarnya nak cerita pasal Ana Raffali..mood AJL malam tadi masih ada sisa-sisa lagi..okayla pada pandangan aku sebagai orang yang tak arif dalam bidang muzik ni, rata-rata semua aku berpuas hati kecuali Shahir dan Hafiz yang aku memang tak minat..haa.. tu pandangan peribadi okeh!..kan aku da cakap tadi aku tak arif bidang muzik..nape nak argue lak? lempang kang!..

hmm..masa result diumumkan macam tak puas hati sebab Hafiz tu menang vocal..pada aku biasaa jerr...(ayat ribena)..lepas tu bila juaranya Ana Raffali macam terkejut gak la....aku memang suka pada budak Ana ni sebab imej dan style dia..that's it..memang diakui, selalu kalau lagu dia keluar radio time driving, memang layan la lagu Tolong Ingatkan Aku tu..tapi bab korus je..rasanya ramai dah tau cara nyanyian dan sebutan dia yang ada sikit slang omputeh..tapi not a big deal bagi aku..ramai lagi penyanyi yang bermuka jawe tapi slang american..hambek kauu..heheh..

Ok, tadi dah kata terkejut kan, tapi dalam hati rasa mesti ada sesuatu nih sebab juri semua hebak-hebak belakee...maka dengan itu , hari ni dengan bantuan pakcik gugel aku menyiasat serba sedikit tentang siapa sebenarnya Ana Raffali..selepas baca website Ana, baca semua lirik lagu koleksi dia, komen-komen pembaca/supporters dia, baca ulasan blogger lain, wah!..terus bertambah jatuh cinta...tak seperti jatuh cinta pada Yuna yang masih belum berjaya membuatkan aku rasa nak beli cd dia..yang ni ada lebih sikit..sorry la aku bukan pemurah sgt nak beli cd artis Malaysia mahupun bukan Malaysia..memang kedekut..sebab aku rasa lagu bleh download kat mana-mana..aku prefer beli buku..ok stop bebel..

ok berbalik kepada cerita Ana tadi, aku terbaca jugak orang kutuk2 dia..kesian sangat..bukan kesian kat Ana tapi kat mereka yang berfikiran sempit dan cetek dan kolot dan tak matang eh macam2 lah... sebabnya Ana bukan menang dari segi persembahan mahupun vocal, tapi dari segi lagu beb..LAGU..tak paham konsep AJL ke??So, she deserves it!..lagu dia memang unik..ok itu word utk huraian aku..aku x perlu nak explain sebab orang yang terel bidang ni jer bleh explain..aku takat explain kat budak sekolah je boleh laa..

ahh, dahla malas nak citer lagi..sape yg x paham lirik TIA tu, ni ha dia...sgt puitis..suke la..

Tolong Ingatkan Aku

Jangan disusun kata-kata penamat
jangan disebut baris ayat keramat
biar lenyap diserap sunyi
biar senyap yang tak menyepi

tolong ingatkan aku
kisah kau tersedar
dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
mari padamkan buku tiga lima
biar luka sembuh sendiri
biar lupa dimakan hari

tolong ingatkan aku
kisah kau tersedar
dengan saku penyeluk masa
kau dampingi aku
setiap detik jantungku berdetak
setiap nota jiwaku berlagu-lagu

bila marah merasuk minda
kecewa menyelubungi jiwa
aku lupa

tolong ingatkan aku
kisah ku tersedar
dengan kasih memeluk rasa
ku teringatkanmu
setiap detik jantungku berdetak
setiap nota jiwaku berlagu-lagu

tolong ingatkan aku kisah kita
tolong ingatkan aku
kisah ku tersedar
dengan kasih memeluk rasa

tolong ingatkan aku
kisah kita

Lagu dan lirik oleh Ana Raffali (© 2009 anaraffali muzik ent.)

Tuesday, December 21, 2010

Mari Beramal..

Secara teori aqsa syarif ada 19,331 fans. Tolak tak aktif tinggal 10,000. Kos Kilang Roti Palestin RM 630,000. Kalau seorang sumbang RM 63 dah cukup satu kilang. Mcamana kalau korang print poster ni dan ajak kwn, bos, keluarga, org kampung, kariah masjid, jiran, cikgu, murid, dll. Jgn banyak, minta seorang RM 50 je. Tentunya kilang roti Malaysia di Palestin ini akan cepat menjadi kenyataan. Aqsa Syarif target 3 bulan siap.keterangan lanjut sila klik like di FB

Wednesday, November 17, 2010

upsr

haha..ni citer lama..masa hari keluar result UPSR pada 11 November2010 (Khamis)...klu tengok gambo2 ni mesti ada yg menyampah apsal nak bergambor sakan segala kan...hahaha jgn la jeles ekk..nama pun hari khamis, so berbatek la kami hari tu...kebetulannya pulak ramai yg berbaju purple hari tu, ramai jugak yg bawak kamera sbb result keluar kan..apa lagi posing aje la...

30 orang murid yg dpt 5A tahun ni berbanding 21 org tahun lepas. Alhamdulillah..tahniah buat semua..murid, guru, sekolah, ibu bapa dll...



model tangga..kak Bid pun join..cayalah..
muka happy puas hati sebab?...
aishhh pose yg tak bleh blahh...
barisan guru2 yg mantap..erkk mantap??
kat bilik guru sebelum pengumuman rasmi result upsr kat dewan

sebelum balik lepak kat computer lab lepas penat menahan sebak..huhu...
hari purple sedunia!!....

annual dinner 2010

ni masa majlis Annual Dinner 2010 ...pada 14 November (Ahad). sehari lepas sukan tahunan..sume muka dah rentung berjemur masa sukan, so kena tepek mekap tebal2 sikit..heheh...last minute tukar tempat kat Suria City Hotel ke apa tah namanye..kat Stulang Laut..
Tema malam tu Malam Sehati Sejiwa ,hitam+merah, casual n glamour..haha layankan aje laa...aku x sempat bershopping so pakai baju lame zaman bile tah nasib baik muat lagi.haha...xpela ikut tema jugak wpun sikit je merahnye...apa2 pun sgt best biasala sktp buat event klu x best pun jadi best sebab ada kwn2 yg best..apa kau merepek ni umi oii..

leno+umie+lily
sha+leno+umie+lily
geng bergambau
kaki posing....

gambar sumber bernama eh tak..sumber kak ana & sha...

hari sukan 2010

Hari Sukan Tahunan Sekolah 2010 berlangsung pada 13 November 2010 (Sabtu) yg lalu..gmbar-gambar ni diambil dari koleksi En Sulaiman iaitu photographer ekslusif utuk sekolah aku..credit to him..

Oleh kerana belog ini haku yg punya, so haruslah gambau aku je yg aku tepek..gambar2 lain yg melambak tu tak mampulah aku nak tolong upload.huhu...

Cuaca di hari kejadian sangat la panas terik yg amattzz...nasib baik dah stand by awal2 topi artis n sunglasses..tapi sarung tangan plak tak jumpa dlm keta...(pada hari tu laa..) pada saat dan ketika menaip ni baru tau yg sarung tangan tu dah kena sedut dgn vacuum cleaner..sape punye keja?? huu..laki ku la... T_T

Tugas aku hari tu penjaga masa..kena la duk tepi balapan menunggu pemenang..berpanas la dgn kwn2 yg lain..




oppsss...pegawai penjaga masa agak tak profesional sebab sibuk menyokong gak...x bleh nak kontrol laa..teringat zaman2 sekolah dulu..

bersama Ily Mai...dh mcm ikan masin memasing berjemur..
ni penjaga masa ke penjaga petrol pump? Shell kena bagi aku komisen nih..

pasukan perbarisan rumah Hijau..menang lagi tahun ni..yeayy..x sesia usaha kitorang..
cun..cun...
aishhh..ni mcm biasala..geng bergambau pantng nampak kamera..daripada dok bersepah-sepah, bile ada kamera pandai je memasing ambik tempat..hihik...
cikgu-cikgu mantap n vouge...hahha..iyo la tu...
Ha ni acara terakhir penyampaian hadiah dan berkumpul ramai2 utk penutup..ni betul2 dah mcm ikan masin..ape2 pun best+seronok...opss last pic ni taken from kak ana's collections..
okay lah bye!bye!bye!...

Tuesday, November 2, 2010

merepek meraban meroyan

Wednesday, November 3, 2010





dah masak lom makcik1:13 PM




Me
aleen osman




lom1:13 PM

lapaq nih1:13 PM










abis tu wat ape lg1:13 PM

g la masak1:13 PM




Me
aleen osman




buat bodo je la1:13 PM

cet1:13 PM

ko tu dah msk ke1:13 PM










aku xyah masak sbb laki g keja1:14 PM




Me
aleen osman




bila cuti mula la asyik lapa je1:14 PM










ko tu ada anak21:14 PM




Me
aleen osman




sbb kantin x dak huhuhu1:14 PM










da kebulur tu1:14 PM




Me
aleen osman




haha1:14 PM

anak satu anta nursery1:14 PM

satu je tinggl ngn aku1:14 PM

sat g nk kuar1:15 PM










g mane1:15 PM




Me
aleen osman




ada la1:15 PM

sebok je1:15 PM

1:15 PM

jijoe suh p anta seluar dia kt kedai1:15 PM

maleh sebenanye..1:16 PM










asal1:16 PM

koyak ke1:16 PM

repair1:16 PM




Me
aleen osman




tp sbb aku ni isteri solehah..1:16 PM

aah1:16 PM










solehah menda1:16 PM

jait la senrii1:16 PM




Me
aleen osman




dh mgg dia suh1:16 PM

susah la1:16 PM










name je ajar KH1:16 PM




Me
aleen osman




nak oter jd kecik1:17 PM

kentut la ko1:17 PM










owwhh da semakin kecik ke jijoe1:17 PM

cam x caya1:17 PM




Me
aleen osman




hahaha1:17 PM

aku je yg mem besar bagai johan1:17 PM










musykil1:17 PM

1:17 PM




Me
aleen osman




hehe1:17 PM

aku x bg dia mkn1:17 PM

sbb aku malas masak1:18 PM

haha1:18 PM










hahahaa1:18 PM

zalim1:18 PM




Me
aleen osman




x de la1:18 PM

dia keja mcm teruk skang1:18 PM

x lalu mkm1:18 PM

pastu bila org dok puji dia makin kurus dia syok pulak1:19 PM










hoho..1:19 PM




Me
aleen osman




aku je de org puji kurus1:19 PM










hhahaa1:19 PM




Me
aleen osman




huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuh1:19 PM










keja teruk camne1:19 PM




Me
aleen osman




taik dh ok ke1:19 PM










hahahahaha1:19 PM

ada ke tnya khabar taik aku1:19 PM

1:19 PM




Me
aleen osman




ke tukar kaler jd putih laks1:20 PM










1:20 PM

ok kot..1:20 PM

tadi berak ok skit1:20 PM

mmg sbb folic asid tu la1:20 PM




Me
aleen osman




ye kot1:20 PM










aku baca kat info dia1:20 PM




Me
aleen osman




ooooooooooooooooo1:21 PM










akan menyebabkan dark faeces1:21 PM




Me
aleen osman




faeces tu tahi ke1:21 PM










in case org yg kurang vit B121:21 PM

ya!1:21 PM




Me
aleen osman




1:21 PM










so aku stop dulu1:21 PM

sbb takut gak1:21 PM

nak refer kat farmasi tu balik1:21 PM

then maybe kena support dgn B12 skali1:22 PM

wah!1:22 PM




Me
aleen osman




x kisah lah ko nak mkn ubat apa pun janji x memudaratkan ko dah la1:22 PM










mcm bagus je cara aku kp1:22 PM




Me
aleen osman




x la bagus sgt 1:22 PM

biasa je1:22 PM










kuang ja1:22 PM

aja1:22 PM

aku baru pas mnum ribena la weh1:22 PM




Me
aleen osman




keless1:23 PM










kelas tak aku1:23 PM

hahhhahh1:23 PM

bengong1:23 PM




Me
aleen osman




kelas la jugak1:23 PM

blh thn la1:23 PM

hahaha'1:23 PM







aleen osman is offline.
(1:26 PM)

TAF Family Day 2009

ALBUM RAYA 2010