Sunday, November 25, 2012

Hantaran Kahwin Ayong (Pink+Purple)

assalamualaikum... tak lama lagi wedding anak buah aku..kiranya cucu sulong mak n abah aku...so sempena perkahwinan Ayong aku diamanahkan oleh beliau (ceh ayat x bleh blah) untuk mendeco hantaran dia utk pihak lelaki...

 sebonar eh bukannya aku pandai benor bab2 hantaran ni...tapi ianya bermula semenjak aku bertunang tahun 2007 dulu..100% aku buat n design sendiri..mulanya mcm x caya je aku bleh buat kerja2 cam ni..mmg ramai yg x percaya punnn..sebabnye aku kan ganas..kui3.. semenjak tu aku minat n bersambung trus untuk hantaran kahwin abang, hantaran kahwin aku, hantaran kahwin adik aku n skrg anak buah aku...heheh..tapi semua ni bergantung kepada mood n jugak bajet..klu bajet gah kompem hasil pun gah...betull..tengok je ramai artis n vip punya hantaran simple2 aje..tapi sebabkan penuh dgn fresh flowers automatik hantaran tu jadi cantek kan?? cuba klu guna bunga plastik murah letak sekeliling pun tetap x cantek jugak...hehe..tu pandangan aku laa..

 ok enuff...biasanya aku suka hantaran simple tapi nmpk ekslusif (pada pandangan mata aku laaaa..org lain aku xtau)..aku x minat (dan xde bakat pun) untuk wat hantaran yang berbentuk2 bertema2 mcm org zmn dulu..contoh: buat keris daripada sejadah, buat kipas atau objek binatang daripada telekung, buat buah-buahan daripada tuala dan sebagainya...mmg aku x reti..huhuhu...lagi pun bukan ke dah out-dated? oppsss...


ini pic preparation barang2...agak kelam kabut sebab aku baru sedar wedding date dah dekat..sbb sblum tu aku sangat2 bz maklumle dah ujung tahun lagi banyak kerja kat skolah tu...pastu sementara nk tgu result upsr nak kena settelkan dokumen2 murid tahun 6 utk ke sekolah menengah..(aku adalah guru kelas bidan terjun...so mmg haru skit..)

 Yang bunga ni tengah berkira-kira nak design camne...bunga tu murah aje (ikut bajet pengantin)...so tambah dengan doily paper, reben pink+pepel (tema pengantin), dan bunga bulat2 (bunga kerrr?) daripada polistrin..nampak la meriah dan lain skit sbb efek doily paper tu..
set kemeja & seluar

masih lagi set kemeja & seluar
set buku berkaitan solat (menggantikan al-quran atau tafsir)..maklumla lebih senang nak handle
masih lagi buku ...
bekas cincin...cincin yg dlm pic ni abaikan..takkan le pihak pompuan bagi lelaki cincin emas ye tak? tu cincin akulah...
masih lagi bekas cincin...

yang ni pulak kain pasang utk baju melayu...warna biru nila kontra sungguh nak matchkan dengan pink+pepel...aku wat bentuk bunga rafflesia yg x bape rafflesia..jadi aku namakan dia Rafflesial...wahahahaa....
 hok ni plak kasut seport...aishh teringat aku zaman aku bertunang dulu aku nak hantaran kasut utk aku ialah kasut seport nike...mmg jadi bualan orang..ada aku kesah?? hahahah...


 3 pic atas ni set perfume...bersaiz comel dan ekonomi..hehehe..jadi banyak le aku meriahkan dengan munge-munge..


set wallet+belt+pen
Semua hantaran daripada pihak perempuan ialah 9 dulang termasuk sirih junjung (wajib) dan kek (manisan)...yang ni last minute nanti baru settlekan..sirih junjung aku masih x pandai..so nampaknye akak aku le yg kna buat...sebab sirih junjung ni last minute punya kerja...kalau tak jadik naya le aku...sebab apa?? sebab guna sirih yg sebenar n fresh flowers...lainlah klu org guna sirih plastik n bunga plastik..kalau x jadik pun boleh rearrange..kalau daun sirih n bunga hidup alamat hancur lerr..klu yang pelesu ko nak buat awal setahun pun xde hal ye tak?hehehe....

ok la bai...bai...bai..

Friday, November 23, 2012

Assalamualaikum!!!

waaaahh...wajib la bagi salam supaya jin2, syaiton, hantu jembalang semua bertempiaran lari...giler ahh...dah mcm rumah hantu dah blog aku ni..bertahun aku tinggalkan..walaupun hakikatnye hampir setiap hari (tipu) aku jengah blog ni..jengah sebab nak baca blog2 org lain yg aku link kan kat sini...huhuhu...

alaaa nama pun blog suka suki...bukannye aku cari makan dgn blog ni..lagi pun ni blog syok sendiri..ntah2 xde orang baca ponnn...hahaha (saiko ketawa sorang-sorang)...

sekarang aku tengah cuti sekolah ujung tahun....jadik banyak masa aku depan lektop n ngadap henpon..mungkin sampai satu tahap aku rasa nak muntah ngadap fesbuk..hinggalah skrg ni banyak pic album kat fb aku privatekan for my eyes only..hmmm ntahla xtau nak describe camne...


cuti skolah ni pegi bercuti ke mana??hmm..aku nak bercuti dgn hubby sangatlah tipis harapan..cuti dia dah abis...nasib baik ada kerja2  lain yang boleh mengisi masa aku time cuti ni...antaranya buat hantaran kahwin anak buah aku....design shawl sendiri utk majlis wedding tu...balik kampong pulak wedding anak sepupu..haha bosannye xtvt aku kan?

ok lah tu aje buat kali ni..pas ni nak buat pendinding pagar blog ni supaya xde hantu lagi...ngeh3...bai!


**jembalang ni pon dok boo kat blog ni agaknye...heheh..aku aku kesah??

TAF Family Day 2009

ALBUM RAYA 2010