Thursday, August 12, 2010

Selamat Berpuasa!!!

salam semua...aku nak ucapkan selamat berpuasa kepada korang ....hmmm hari ni dah hari ke-2..takpe lah, blum terlewat lagi...tapi bukan hari ke-2 buat aku..hik3...

hmmm...semakin meningkat tua ni feel puasa tu rasa lain skit..tak macam dulu2...kalau dulu hari pertama puasa dah start berangan pasal raya..haha..dan jugak start counting bile nak raya...hihi..jahil sungguh...

selain daripada menyambut tahun baru, menyambut ramadhan pun akan disertai dgn azam baru bagi sesetengah orang..sebnarnya aku pun tak tercekuali..ehh terkecuali...

macam2 azam yang dibuat dan semestinya sumer berkait dgn menambah amal ibadat di bulan yang penuh keberkatan ni....antaranya nak habiskan 30 juzuk sepanjang bulan ramadhan laa..nak terawih penuh laa...nak byk bersedekah laa..mcam2 la..hmm bagus kan?

apa-apa pun bab berkaitan amal ibadat ni tak perlulah aku bgtau kat sini ekk..nnt jadi lain pulak..cuma selain bab ibadah ni, azam aku bulan ramadhan kali ni ialah...

1st....aku nak memasak lebih kerap untuk suami..hihi...biasala...kekadang tu nak bangun sahur pun lambat..maklumla penat..so, kena la plan baek..klu malas nk bgun awal, masakla malam sebelum tido..jgn jadi mcm 1st puasa...sempat msk nasi aje...nasib baik hubby bgn awal n masak sndri..(sbb aku x sahur)..hmm..berusaha ummi!!..

2nd...aku nak berbelanja secara berhemah...maksudnye shopping utk raye tu ala kadar aje la...xnak membazir...takkira la..kueh raya ke..baju raya ke..jgn membazir...jgn membazir..sila contohi sikap suami sendiri..huhu..T_T....

3rd...nak mengawal marah dan baran aku dgn jayanya...ahh...bahasa apa ni?..hmm klu boleh bulan puasa ni xnak la marah2 dan mengamuk..kalau anak2 murid tak buat kerja rumah, tak bawa buku, main-main masa aku mengajar, aku akan buat dek aje..sabar..sabar...aiii bole ke camtu?...

4th...nak kurangkan borak2 kosong dan mengumpat di tempat kerja...ahakss...hihi...mcm slalu buat ajer...hmm..takper2...usaha murni tuh...

5th..ahh itu aje la kot..byak2 pun belum tentu tercapai...insyaAllah..

ok la bye!

TAF Family Day 2009

ALBUM RAYA 2010