Wednesday, June 9, 2010

Cuti Datang Lagi!!(baca dgn nada iklan Tora)

hohoho..cuti datang lagi..tapi nape aku rase mcm letih semacam aje :(..cuti 2 mgu aku kali ni agak penuh..bile start cuti??

sabtu 05 /06/2010: dah start cuti..kebetulan plak sama dgn Hari Keputeraan DYMM YAng diPertuan Agong..so skola aku pun amek cuti..takbleh dtg duty ke sekolah..tapii..ada skola yg datang hari ni tau(bole ke??)..hari ni pergi Wedding kwn skolah..Norfiza Mahabar..wahh gojes betul sang pengantin dgn deco- deco nye skali..klu x percaya tgk la gambo2 ni..

Selamat Pengantin Baru buat Cik Norfizah n hubby..opss Puan Norfizah..

kengkawan pengantin pun gojes juge kan??

kami sedang menikmati keindahan dan keenakan makanan..
Petang : my sis dgn anak buah (anak arwah sepupu) datang..nak stay overnight kt umah aku pas g wedding anak cousin gak kat Kulai..

Malam: terpaksa bawak budak berdua tu jalan2 JB ..anak buah aku tanya tempat yg best kat JB..rase nak nangis menjawab..xde tempat best pun..huhuhu...anak buah ni mmg anak jati KL..1st time dtg JB..Spore dah pegi tp JB x penah(klaka..klaka..)..aku bawak dorang makan kat Stulang..adik aku yg request..pas makan bawak dorang masuk The ZOn jap shopping cekelat(duty free)..huh..bengong memasing tgk cekelat...dah pukul 11 mlm bawak dorang singgah Danga Bay sebab x jadik tgk wayang..memasing dah letih..dorang cakap happening jugak Danga Bay sbb ramai org..dlm hati aku cakap happening menda..pening lagi ade..tu je la yg sempat aku bawak..sbnarnye aku menahan sakit kaki n sakit kpala tp kesian kata dorang aku layankan ajer.. esok aku skolah pulak..adoii...



aku baru suntik botox kat pipi...obvious kan??huwaaa...







tgh tgu dorang memilih cekelat..muke serius giler..

hahaha...x jadik...

Ahad 06/06/2010: aku pegi skola, budak berdua ni masih membute..aku belikan roti 2 bungkus pandai2 la korang makan sampai kenyang..hahhha.... Belah petang lak, pas kitorang makan kat McD, family aku sampai..dah tercongok depan umah..ada mak, abah, kektam, alie, iman, bangTeh, kak sharipah, atul, kak long, along, wanie n syuhaila...aaaaaa ramai kan?ngeeee....

oleh kerana dorang baru pas makan, so slamat la aku dari berperang kat dapur..cuma buatkan air tembikai, beli cheese cakes, coklat2...itu ajer..lain2 dorang taknak sbb masih kenyang..lebih kurang pas Asar cam tu sumer balik meninggalkan aku sorang2..sob..sob..sob...aiiihhh lupa lak nak amek gambo dorang..spoil betul..

pas maghrib..ape lagi SMS hubby lak.."Yang, jgn blk lmbt.. :'( " haa..tau takut tgal sorang...hehe..

Isnin 07/06/2010- sekolah..hari ni ada pot luck..best2...aku bawak ayam goreng dgn nugget..hmm macam2 makanan ada..sumer sedap2...

Selasa 08/06/2010-sekolah lagi...settlekan keja2 yg patut..tengahari ada jamuan makan oleh Pn Maimon yg baru bersara mgu lepas...makan lagi..sedap2...

Rabu 09/06/2010-sekolah lagi dan lagi....hari ni last duty..aahhhh...akhirnya..

Tuesday, June 8, 2010

Akhirnya..

finally....selesai gak menanda kertas peksa sebanyak 7 set ni..waduhh..capek banget...naseb baik kertas objektif boleh kerah hubby suh tolong..bukan ape..urgent..kan nak cuti, klu tak, aku tanda sendiri jer tau...

Sunday, June 6, 2010

Minggu Exam & nangka busuk..

Skarang ni minggu terakhir sebelum cuti sekolah 2 minggu..minggu ni adalah minggu peperiksaan..so tak mengajar..jaga budak periksa jer..sangatla membosankan hingga tahap aku tertidur depan kelas kat kerusi mcm org patah pinggang..ngantok yang tak bleh blah punya...anak2 murid mesti mengutuk aku dalam hati...dua kali kantoi dgn kawan sekerja..1st ustaz hafiz batok tepi pintu..terkejut beruk aku..ingatkan ketua mafia..padahal aku tau dia tak datang..2nd time dgn 2 org kerani skola..dorang gelak2 kan aku..tapi aku mmg tabley tahan punye ngantok gile..cuaca pun ala2 musim tengkujuh ajer mase tu..hmm malu?lantakla...mata mmg dah xleh bukak..aku tahan2 kang sakit kpala..dpt lelap 5min pun ok ler..

hmm actually aku balik kampom mgu lepas..mase cuti Wesak..pastu demam pulak hari sabtu petang..hari ahad badan masih sengal2 nak drive balik JB x larat..hmm SMS boss ..

"Salam.Cikgu..sy nak minta CRK esok.sy demam kat kampung x larat nak drive blk JB hari ni".

Boss replied" OK"...

senangkan?? hmm dia x tanya pun nape tak amek MC..aku mmg malas nak g klinik..kan aku x larat..lagipun kena pegi klinik kerajaan sebab aku diluar kawasan..klinik swasta kang tak laku lak MC aku..klinik kerajaan??hmm baik aku amek CRK aje..sebab aku pun x penah cuti lagi tahun ni..

time exam ni plak, dah la demam aku tak kebah lagi, bdan sakit2 lagi, boleh pulakk aku terjatuh tergolek kat skolah..mcm mane ntah bleh tergolek mcm nangka busuk..mase tu mmg pakai kasut platform..tetiba je kaki aku terpeleot, aku tergelincir sket, tertonggeng n terjelepuk...adoiii sakitnye..waaaa..aku x penah jatuh bodoh mcm ni..jatuh2 main bola tu bole la diterima akal..dorang cakap ntah2 kena tolak dgn momok (skola aku skang tgh musim momok ..eeee seramm..)..

kaki dah bengkak, nak jalan pun sakit..adik aku n anak buah dari KL nak datang umah lak...dgar2 lagi abg Teh sekorga serta mak abah dll pun nk dtg....huhuhu...

langkah pertama, haruslah menghalau sang suami keluar rumah..haha..kejam tak aku??isshh..xdela..actually hubby's frenz kawen kat Bt Pahat(sabtu), on the same day kwn skola aku Fiza punye wedding kat JB..kebetulan pulak adik aku nak tumpang tidur mlm Ahad tu..so, aku suggest kat hubby terus balik kg dia (spg rgam) sbb ahad aku kena skolah..xkan la nak tgalkan dia n anak dara berdua tu kat rumah..mesti dorang x comfortable..so dats y la hubby ku suruh balik kampom..hehhe...

TAF Family Day 2009

ALBUM RAYA 2010