Tuesday, June 30, 2009

Mum's birthday...~01stJuly~

Today is my mum’s birthday, 01stJuly. She turned 67. I cant tell u how much she means to me, to all of us. i cant begin to tell you how wonderful a person and a mother she is to us.
Thank you Mak for all the things that you did for all of us, for all the love you have showered us and you really define true beauty and have such strength.

Actually, there's so much to write about my mum. so many childhood memories and stories to share (especially zaman remaja aku yg agak memberontak). but for now, i shall leave them all for me, myself and my family.But one thing that i can share with you is, she is really wonderful, amazingly wonderful mum to us.. like no other. (most of us would feel that way kan?)

Happy Birthday Mak!! i wish you all the happiness and all the joy life may bring good health and will always be blessed .Here's to you, and to many many many more wonderful, beautiful ,fun and joyful years to come! Thank you, thank you for all the love and life you have given us. We love you with all our hearts and wish nothing but the best for you. May all your thoughts, wishes, dreams and do’a come true. InsyaAllah…

Monday, June 29, 2009

mini gathering@my lil house..

Weekend kali ni panjang skit..coz Isnin Johor cuti sempena Hari Hol. Hari Sabtu ada Open Day kat skul.Hari Ahad lak umah aku diserbu family.3 keta ...lunch kat umah aku.x menang tgn layan (ye ker??).kuar sume pinggan mangkuk yg dapat adiah kawen dulu.ok gaks..klu x, mesti x berbasuh, dok je dalam kotak.hehe..
Sbnarnye aku demam..sbab terlebih makan durian.nak wat caner, hubby ku antu durian..so, xleh jadik..aku pun naik antu skali.hehe...tapi tahan je coz seronok sgt jumpa mak abah dll...kira mini gathering la..mak bawakan manggis n rambutan dr kg.bestnye..merase gak mkn..Pas dorang balik, aku tumbang smpi la ari ni(senin)..tapi ada org curik2 mkn durian kat dapur, xleh jadik..demam pun demam la...sblom abis disapu licin oleh hantu durian yg aku bela kat umah ni.hehehe..sory dear..

yg tudung ijau ni mak kite..
yg pakai kopiah tu abah kite...


durian pun ada...



mesti ada gambo budak kecik nih...


Sunday, June 21, 2009

Tuesday, June 9, 2009

hampeh..hampas..hampagas..part II

Dear balik JB ptg ahad.aku lek Jb petang senin tumpang adik coz pagi senin tu pg pej agama muar.ingat nak amek sijil nikah tp kerani tu kate kena mohon kat pej agama ledang lak.kenape?sbb area kg aku tu dah masuk daerah ledang.tp kenape masa mohon nikah kena kat pej agama muar?kalu dah mohon kat muar, proses je la kat muar.then xde pulak ape2 maklumat pasal pertukaran tu.even aku dah tau lame kg aku ni bertukar daerah, dr seblum aku kawen lg..

sbnarnye dah lame x puas ati psl servis pej agama ni.pengalaman aku dari pej agama johor bahru-spg rgam-muar sama aje.kalu nak cite panjang berjela.aku pun mls nk menaip sbnarnye..kat jb tgu berjam2.org ramai dah Q...kaunter stil kosong sampai pukul 3 lebih..yg sorang tu leh bergayut2 kat tpon mcm….lagi 2 org sibuk bergurau+bergosip. X perasan ke muka org2 yg menunggu sume tuh dah semacam je?smpai kerusi menunggu pun dah xcukup, kna berdiri.hallooo korang ni makin gaji bute ke..then aku lak dilayan oleh sorang mamat yg x sesuwai utk berada di front line pej agama..kalu kat pusat kecantikan ke pusat andaman ke sesuwai la kot..

bile aku cite dgn kwn2, lg terkejut sbb 3 org kwn aku alami nasib yg same dgn kerenah diorang ni.sorang member tu siap marah kerani tu..ye la kwn tu dah bape kali amek cuti tp masih x siap2 lagi.kena basuh engkau..baru la terkial2...x sangka kan..
knape yee..agaknye mereka ni pun bukannye nak sgt keja kt pejabat agama.tp sbb dah xde keja lain.keja tu je yg dpt..so keja pun main2..

aku penah citer pada ustazah satu skola which is her husband is one of the officer n pendakwah di pej agama jb.lagi terkejut sbb husband dia pun penah turun padang buat spot check n kantoikan staf2 bwahan ni laa.See..? Dan dia pun mengalu2kan kalu ada ape2 komplen tentang servis staf2 nye..tp sape nk pegi pej agama lg kan?biasanya org pegi sbb kes nikah cerai jek..pej agama ada ISO x? kalu xde patut didaftarkan supaya dorang tau langit tgi ke rendah..sedangkan skolah pun dah start ISO..

kalu citer bab interview lagi klakar..bayangkan kena interview tp duduk satu meja dgn 3 org staf lelaki.even d interviewer tu pompuan, tp semeja dgn 3 staf lelaki yg sibuk berborak..selang satu kerusi je dgn aku.so not comfortable n not profesional laa..memang la sume soklan bleh jawab.tp terganggu ok..camne pulak dgn calon2 yg mungkin x brape bleh nk jawab.tak ker dorang malu..ishh klakar kan..

kenape la aku cite menda yg dah lame ni?ntahla..mungkin mental aku pun tgh x puas ati dgn honeymoon aku x jadik ni..plus x dpt sijil nikah tu lg..tu yg aku meroyan sekejap.hahaha...

p/s
utk mereleasekan tension aku ari ni..aku layan anastahir punye vid.best giler...
http://www.youtube.com/watch?v=9QnpgkVrosk
http://www.youtube.com/watch?v=g2CmV4RlDaY
ada byk lagi sbnarnye..thanks fatie 4 ur suggestion.best gilak..teringat zaman aku kat utm dulu dgn kakchik, Su-e n geng S22..kakchik kat Dubai now..windu ar..

Monday, June 8, 2009

hampeh..hampas..hampagas..

Nnmpaknye plan utk school break kali ni x seperti yg aku harapkan.betul laa...kengkadang benda yg kite plan lame2 pun x jadik tapi yg short term plan lak yg menjadik.and more fun n exciting.

school break 2 mgu, 1st weekend cannot do anything la coz kena skola Saturday-Tuesday.tp aku continue on Wednesday coz ada keja x siap lg plus kengkwan pun ramai yg dtg skul.

then in d middle tu konon nk g honeymun..sabah x jadik then tukar langkawi..dah buat prep sket..tp last2 x jadik gak..sdihnye..

x jadik sbb balik kg.have to..ada wdding ank sepupu.(kira anak sedara la..)memandangkan ni 1st time dia kawenkan anak so mcm x sdap ati lak x dtg.lg pun adek badek sume balik (kecuali sorang bro n his wife).


biasala… aku ni pantang dgr ada yg blk kg, mst nak blk gak..lg pun rindu nak main2 dgn waliyatussyahidah..dah pandai meniarap n buat bunyi2 mulut..

ape xtvt lek kg?cti skola musim org kawen.so apa lg dua hari mkn nasik myak.sabtu n ahd.tu pun 2 tempat je aku pg yg lain2 x sanggup.anta mak pun aku duduk tgu dlm keta.hehe..

so this weeknd x payah la plan honeymun tu.postpone je.coz sabtu dear keja.xkan nk cuti jumaat n sbtu .smpi 2 ari.xleh2…time gawat ni kena berhati2..xper la byk masa lg.VIP card aku valid til July 2010.so no worry…adios..

TAF Family Day 2009

ALBUM RAYA 2010